

Max
2022-05-10
Leestijd 6 min
Dé videotrends van 2022 die je niet mag missen
Maak jij al gebruik van video content in je marketingstrategie? Lekker bezig, zou je denken… Maar het inzetten van video content alleen is niet genoeg en zeker niet vooruitstrevend. Het gaat er vooral om dat je de juiste video content deelt. Ga maar eens na: overal waar je kijkt kom je video’s tegen. Hoe val je op tussen deze grote berg aan content? Het is daarom cruciaal dat je videocontent onderscheidend is én met de trends meegaat. Bij GoldfiZh zijn we altijd up-to-date met de nieuwste trends op het gebied van video(marketing). Die kennis nemen we mee in al onze producties. Benieuwd welke videotrends jij absoluut niet mag missen dit jaar? In deze blog lees je alles over de hot topics van 2022 op het gebied van video.
Verticale video’s
Van oorsprong worden video’s liggend geschoten, en voor verschillende platforms en kanalen zal dit nog lang de standaard blijven. Toch zien we de laatste jaren op social media een verschuiving van liggende naar staande video’s, en dat zal in 2022 niet anders zijn. Door het populairder worden van Instagram stories, reels en TikTok worden steeds meer video’s staand bekeken. En het blijft op Instagram niet alleen bij de stories en reels: ook feed-video’s worden steeds vaker staand gedeeld. Dit komt omdat deze video’s het scherm maximaal opvullen, zo valt je content extra op! En als organisatie moet je daar rekening mee houden. Het is namelijk geen kinderspel om op te vallen tussen al die video content die gedeeld wordt. Zorg er dan in ieder geval voor dat je video in het beste formaat te zien is. .
Ga je een video maken? Ga dan eerst goed na voor welke platforms je deze bedoeld is. Zit je doelgroep vooral op Instagram en TikTok? Schiet je video dan staand! Bij Goldfizh maken we vaak een combi van liggende en staande content: we nemen video’s liggend op (geschikt voor website en YouTube), maar zorgen ervoor dat we er altijd nog een staand formaat van kunnen maken. Lange video’s filmen we in een liggend formaat en teasers, speciaal voor social media, schieten we staand. Zo zijn je video’s voor elk platform geoptimaliseerd, en behaal je maximaal resultaat!
Stille video’s
Op social media wordt dus steeds meer gebruik gemaakt van video. Dit betekent niet alleen dat je rekening dient te houden met het formaat, maar ook met geluid: maar liefst 85% van video’s op facebook worden namelijk zonder geluid bekeken. Mensen zitten vaak te scrollen op momenten dat het niet mogelijk is om hun geluid aan te zetten, bijvoorbeeld tijdens de pauze op werk. Informatie die alleen door middel van audio verzonden wordt, komt dus bij veel kijkers niet aan! Houd daar dus rekening mee bij het maken van je video.
Bij Goldfizh ondertitelen we al onze video’s en zorgen we ervoor dat gesproken zinnen kort en bondig zijn. Zo blijven ze overzichtelijk en goed leesbaar! Daarnaast raden we altijd aan om de ondertiteling uit te schrijven en toe te voegen, in plaats van de automatische ondertiteling van YouTube of Google te gebruiken. Die zitten namelijk vaak vol fouten. Onze copywriters zorgen ervoor dat de teksten perfect in de video staan. Een stuk betrouwbaarder dan de geautomatiseerde processen van YouTube en Google! Bonustip: deel je je video op YouTube? Voeg dan de ondertiteling pas achteraf toe in YouTube. Zo wordt je video sneller gevonden in Google en Youtube.
Vindbaarheid op YouTube
Dat brengt ons bij het volgende punt. Hoe tof je video ook is, je moet er wel voor zorgen dat ‘ie gevonden wordt! Zorg er daarom altijd voor dat je gedeelde video SEO-geoptimaliseerd is. Dit betekent dat ‘ie zo is ingesteld, dat ‘ie goed vindbaar is via YouTube en Google. Dit kan je bijvoorbeeld doen door ondertiteling achteraf toe te voegen, maar ook door de juiste zoekwoorden te gebruiken in de titel en omschrijving van de video. Onze marketeers en copywriters houden hier altijd rekening mee. Meer weten over YouTube en SEO? Lees dan onze blog over YouTube SEO.
Echte video’s, niet te gelikt
De tijd van gepolijste video’s met perfecte setdressing en acteurs is voorbij. Mensen hebben behoefte aan authentieke video’s die kijkers geloven. Die gelikte beelden voelen niet realistisch en benaderbaar. Maar wat maakt een video dan écht authentiek? En hoe zorg je ervoor dat ‘ie geloofwaardig overkomt? Dat kan op verschillende manieren.
Ten eerste kan je ervoor kiezen om je video niet helemaal te scripten. Schiet je een testimonial video? Laat mensen hun verhaal dan in hun eigen woorden vertellen. Wordt er in een studio gefilmd? Houd dan ook wat ruimte over om behind-the-scenes shots te filmen. Hoe is de studio opgebouwd? Wat voor apparatuur wordt er gebruikt? Wie werken er allemaal aan mee? Verwerk dit in je video of maak er een extra behind-the-scenes video bij! Hiermee straal je transparantie uit, waardoor je video oprechter overkomt.
Interactieve video
Ieder merk wil tegenwoordig zo veel mogelijk engagement met hun klanten. Maar hoe betrek je mensen bij jouw content? Dat kan je doen door interactie uit te lokken. En dit gaat verder dan een like of een reactie! Tegenwoordig kan je je video’s namelijk echt interactief maken. Kijkers kunnen keuzes maken op basis van wat zij willen weten, en op die manier de video in een richting sturen. Zo matcht je video helemaal met hun interesses. Deze techniek kan je bijvoorbeeld goed gebruiken bij een quiz of digitale rondleiding van een school of nieuwbouwproject. En dat loont! Uit onderzoek blijkt dat 66% procent van de mensen langer naar een video kijkt als ze hier actief in kunnen deelnemen. Daarnaast kan je de data van kijkers real time analyseren en kun je directe call to actions integreren in je video. Meer hierover weten? Lees hier onze blog over interactieve video.
Kortom, er zijn tegenwoordig genoeg manieren waarop je je video van het scherm kan laten knallen! Wil je meer weten over de mogelijkheden van video of heb je hulp nodig bij het maken van een video die voldoet aan alle trends van dit jaar? Neem dan contact met ons op via het formulier hieronder.