Share

Immersive video: 360-graden video’s creëren een unieke kijkbeleving.

6 april 2023

Hét virtual reality topic van 2023? Dat is bij uitstek immersive video. En dat is niet gek! Door immersive video te gebruiken kan je als kijker het beeld 360-graden ronddraaien en word je volledig meegesleept in wat je ziet! Benieuwd wat immersive video kan betekenen voor jouw bedrijf? Lees dan snel verder!

Mareijn de Wit
mareijn@goldfizh.nl

Immersive video: wat is dat eigenlijk?

Immersive video is een onderdeel van virtual reality (VR). Door middel van een 360-graden camera geef je de kijker de mogelijkheid om zelf het cameraperspectief te bepalen. Links, rechts, boven, beneden: alles kan! Op deze manier komt beeld zo realistisch mogelijk tot leven, waardoor het voelt alsof de kijker echt ín de video te zit.

Je kunt via een telefoon of laptop de 360-graden video bekijken. Maar, hoe til je de interactieve ervaring écht naar een hoger level? Gebruik dan een virtual reality bril! Door een VR-bril op te zetten, komen kijkers terecht in een volledige immersive video simulatie. Compleet met beeld én geluid. Gaaf toch?

360 graden video’s: de voordelen

De 360-graden filmtechniek kent een hele hoop voordelen! Ik som er drie voor je op:

  1. Door te kijken naar een 360-graden video word je als kijker volledig meegesleept in het verhaal. Je kunt zelf bepalen vanuit welk perspectief het beeld wordt gekeken. Dit samen creëert een unieke ervaring, waardoor de kijker zich een stuk meer verbonden en betrokken voelt bij het beeld.
  1. 360-graden video’s zijn dé ultieme manier om virtuele tours te bieden van locaties, events of behind the scenes. Zo krijgen kijkers echt een indruk van het totale plaatje van een locatie.
  1. Bij 360-graden opnames in een podcast, kun je zelf het cameraperspectief bepalen en jezelf dus midden in het gesprek plaatsen. Je zit praktisch zelf aan tafel!

360 graden video’s: hoe gebruiken wij die?

Bij Goldfizh gebruiken wij onze 360-graden camera voor verschillende digitale projecten. Bijvoorbeeld:

Virtuele tours: voor de Universiteit Utrecht creëerden wij een 360 graden tour door de binnenstad van Utrecht. Nieuwe internationale studenten die in Utrecht gaan sturen kunnen zo digitaal de stad alvast verkennen. Super leuk!

Podcasts: tijdens podcast opnames plaatsen wij onze 360-graden camera midden in de podcast setting. Doordat de camera midden in het gesprek staat, voelt het als spreker niet alsof er 3 camera’s op jou gericht zijn en kijkt iedere spreker continu de camera in. Dit maakt het voor de kijker een stuk persoonlijker! Meer weten over 360-graden videopodcasts? Check hier de blog!

Actioncam: een 360-graden camera kan voor té gekke beelden zorgen wanneer je deze gebruikt als actioncam. Het levert actiebeelden op vanuit diverse hoeken en het zorgt ervoor dat kijkers met de 360-graden beleving mee kunnen bewegen.

Fotografie: een 360-graden camera is perfect in te zetten voor unieke fotografie. Neem maar eens een kijkje bij onze Studio Goldfizh!

Benieuwd welke mogelijkheden van 360-graden video’s er zijn voor jouw bedrijf? Neem dan contact op met Mareijn! Hij kijkt graag hoe jouw bedrijf op de perfecte manier gebruik kan maken van immersive video!

Meer weten over deze story?

Mareijn vertelt je graag meer over dit onderwerp.

Mail naar mareijn@goldfizh.nl
Mareijn de Wit
Studio lead