Interim: KLM

de challenge 

KLM vroeg ons om het voor KLM-medewerkers makkelijker te maken snel zelf hun HR-zaken te regelen. De gehele user experience van de self-service processen moest dus verbeterd worden! Hier komt de expertise van Ruby heel goed van pas. Als UX-designer is zij de schakel tussen eindgebruikers, analisten, stakeholders en developers. 

Bron: KLM

de oplossing

UX research & design

Ruby heeft samen met haar team de HR self-service processen voor de medewerkers van KLM naar een hoger niveau getild. Hoe? Door het uitvoeren van UX-research, het ontwerpen van responsive webdesigns en, het ontwikkelen van prototypes. En dat alles met én een bak ervaring, creativiteit en enthousiasme.

Agile werken

Om deze complexe processen succesvol te ontwikkelen, hebben we gewerkt volgens gekozen voor deeen Agile aanpak. Samen met de betrokken stakeholders, het team en de business hebben we bepaald wat er opgeleverd gaat worden in de MVP en hoe dit vervolgens kon worden geoptimaliseerd. Door te werken met korte iteraties en door veel te testen, hebben we gezorgd voor snelle en hoogwaardige opleveringen van onze producten.

Progress

We kunnen vol enthousiasme melden dat er al twee HR self-service processen volledig geoptimaliseerd zijn en er hard gewerkt wordt aan een derde proces. Zo kunnen KLM-piloten nu bijvoorbeeld gebruikmaken van een geavanceerd formulier voor structurele contractwijzigingen en. Bovendien staat er binnenkort een dashboard op de planning, speciaal ontworpen voor managers en planners, waarmee managers en plannersze HR-verzoeken snel en efficiënt kunnen beoordelen.

het resultaat

  • Introductie van het ‘structurele contractwijziging’-formulier voor KLM-piloten.
  • Implementatie van het ’tijdelijke contractwijziging’-formulier voor KLM Cabin Crew.
  • Lancering van een geïntegreerd dashboard waarmee managers en planners moeiteloos HR-verzoeken kunnen beoordelen.

Ook klaar om gas te geven?

Let’s go!

We hebben een enthousiast team in de startblokken staan om jouw klantervaringbrand naar nieuwe hoogten te tillen. Stuur Ruby een berichtje!