BMC

de challenge

Hoe geven we zó veel kennis een goede plek op de website van BMC? En hoe zorgen we ervoor dat de verschillende overheden in Nederland weten bij wie ze moeten zijn voor advies? Een flinke uitdaging. Die gaan wij natuurlijk graag aan!

de oplossing

uitdagingen in kaart brengen

En dat bleek een megaklus. Want de overheid -en dus BMC- is overal bij betrokken: van samenwerkingsverbanden tussen scholen, tot de inrichting van het fysiek domein en van advisering rondom de energietransitie tot het datagedreven werken binnen de eigen organisaties. En in elk vakgebied en op iedere specialisatie zijn de adviseurs van BMC dé experts die de overheid vooruit brengen. De details moeten dus volledig kloppen. 

sitestructuur expertises

Uit dit onderzoek kwam een lijst van ruim 150 expertises. Daarmee gaven we de organisatiestructuur van BMC in nauwe samenwerking vorm, en koppelden we alle expertises aan de structuur. Zo stelden we een blauwdruk op voor de expertises op de website.

seo-proof webteksten

Met de input van de adviseurs begon ons contentteam aan de volgende megaklus: het uitwerken van alle teksten voor de website. Van de arbeidsmarkt tot de Omgevingswet, je vindt alle informatie die je nodig hebt nu op bmc.nl. En niet onbelangrijk: dankzij de SEO-proof teksten komen alle overheidsorganisaties nu bij BMC uit wanneer ze zoeken naar specifieke kennis binnen het publiek domein.

het resultaat

 • advies over en uitwerking van de presentatie van expertises
 • een ongelooflijk uitgebreide site-, url- en navigatiestructuur…
 • … en ruim 150 SEO-pagina’s die veel leads opleveren!

Ook een groot contentproject waar je hulp bij nodig hebt? Neem even contact op met Hidde!

Tempo-Team

Wat was de challenge?

Tempo-Team is als uitzendbureau natuurlijk dé recruitmentspecialist. De uitdaging was vooral: laten we die kennis niet voor onszelf houden, maar delen met de buitenwereld via een SEO-contentdomein. Zodat we met onze expertise bedrijven helpen die het ‘zelf willen doen’, maar we ze wél ze op elk punt vooruit helpen als ze online zoeken naar onderdelen binnen recruitment. En dat natuurlijk met een logische koppeling naar de dienstverlening van Tempo-Team. 

Onze oplossing en werkwijze

Na een uitgebreid zoekwoordenonderzoek, gesprekken met Tempo-Team’ers ‘uit de business’ en een uitstekende samenwerking met de contentmarketeers van Tempo-Team stelden we de ‘big five’ van recruitment samen. Lekker praktisch, zodat je écht zelf aan de slag kan met zaken als functieprofielen, vacatures maken en onboarding.

Het resultaat

 • 19 SEO-geoptimaliseerde pagina’s
 • 5.000+ bezoekers per maand
 • Autoriteit en zichtbaarheid in Google rondom recruiten

Samen met Tempo-Team maakt Goldfizh (SEO-) webteksten, nieuwsbrieven, campagnes en Pinterest-strategieën. En #TeamVideo maakt toffe explainers voor YouTube met de beste sollicitatietips, zoals deze:

Meer weten over deze case? Mail Hidde gewoon even! 

Yacht

de challenge

Hoe laat je in woorden, zinnen, titels en de communicatie constant de merkwaarden van een organisatie terugkomen? Met een uitgesproken brandvoice. Voor YACHT ontwikkelden wij een tone of voice die perfect aansluit op de merkwaarden én de doelgroep: ambitieuze professionals en organisaties die verandering en vooruitgang realiseren. Bij hun nieuwe, krachtige merkidentiteit en positionering hoort een merkgeluid dat minstens zo overtuigend is als de duizenden professionals en organisaties waarmee ze dagelijks samenwerken. 

De oplossing

Wat is een brandvoice precies?

Een brandvoice is een uitgebreide schrijfwijzer waarin de tone of voice van een merk is uitgeschreven. Dat betekent: wanneer iemand namens YACHT schrijft, dan moet de tekst aan een aantal voorwaarden voldoen. Denk aan zaken als: zinsopbouw, stijlregels en woordkeuzes. Al deze voorwaarden zijn samengesteld op basis van de merkwaarden, zodat elke tekst altijd de juiste doelgroep aanspreekt én inspireert.

Het resultaat

 • Hele dikke schrijfwijzer met:
  • koppeling aan merkwaarden
  • onderscheidend vermogen van concurrenten
  • uitgebreide brand personality slider
  • doelgroepomschrijving
  • stijlregels
  • schrijfregels
  • do’s and don’ts
  • voorbeeldteksten
  • exclusieve woordenlijst
  • stappenplan voor het maken van een tekst
  • checklist voor na het schrijven van een tekst
 • Templates voor het schrijven van webteksten, social media posts, e-mails en andere zaken.
 • Workshops om de mensen die het meeste te maken krijgen met de brandvoice uitgebreid kennis te laten maken met de brandvoice.
 • Explainer-video voor de rest van de organisatie.

Samen met YACHT zetten onze copywriters de brandvoice al uitgebreid in voor (SEO-) webteksten, nieuwsbrieven, social copy, banners en campagnes. Meer weten over deze case? Mail Hidde gewoon even!

Randstad

1

krachtig contentdomein

8

explainers met tips and tricks

60+

SEO-proof pagina’s

De klantvraag

De corebusiness van Nederlands grootste uitzendbureau is het matchen van de juiste mensen aan de juiste vacatures. Maar Randstad doet zoveel meer! Randstad staat je bij met opleidingen, trainingen, testen en begeleiding om het beste uit jezelf te halen. Hoe brengen we dat met een organische strategie onder de aandacht bij werkend Nederland? Met een uitgebreid SEO-plan en strakke webteksten natuurlijk!

De oplossing

Onze SEO-strategie

Daarom hebben we aan de hand van een heel uitgebreid zoekwoordenonderzoek en concurrentieanalyse een slimme webstructuur opgezet rondom loopbaanontwikkeling. Dit resulteerde in een hoop organische content die zoekers verder helpt met tips, oefeningen, stappenplannen en checklists. Van het opstellen van een persoonlijk ontwikkelingsplan tot het inrichten van een thuiswerkplek.

YouTube-serie

In een later stadium hebben onze videoproducers daar ook de YouTube-serie ‘Sterk in je Werk’ aan gekoppeld. ‘Sterk in je werk’ is een 8-delige explainer-serie waarin we tips geven om jezelf te ontwikkelen op werk.

het resultaat

 • 60+ pagina’s die mensen vooruit helpen in hun loopbaanontwikkeling
 • 8 explainers die een nieuwe doelgroep op weg helpen met werk
 • Eén contentdomein waar we waanzinnig trots op zijn!

Samen met Randstad maakt Goldfizh naast teksten en video’s ook campagneplannen, nieuwsbrieven en social posts. Meer weten over wat wij allemaal voor je kunnen doen op het gebied van SEO en copywriting? Mail Hidde gewoon even!

Rootzz of Nature

de challenge

Heel Nederland aan de jackfruit. Dat is de missie van Rootzz of Nature en daar dragen we graag aan bij op het gebied van online marketing. Om dit doel te bereiken, zetten we vooral in op awareness. Zo werken we het hele jaar door aan creatieve vega-content op basis van een slimme contentstrategie.

De oplossing

Influencermarketing

Om Rootzz tussen de oren (en op het bord!) te krijgen van de doelgroep, maken we gebruik van influencermarketing. Hierbij hebben we samengewerkt met insta-foodie De Hippe Vegetariër. Deze populaire influencer stelde hiervoor haar kookboek én social media bereik beschikbaar. Tof!

Drukwerk & social content

Een strategische zet binnen deze campagne was het plaatsen van een knallende printadvertentie naast het interview met de hippe vegetariër Isabel Boerdam in Telegraaf Magazine. Via deze print ad hebben we een winactie gecommuniceerd met een smakelijke beloning: een culinair vega-pakket met de producten van Rootzz of Nature én het kookboek van Isabel. Om deze winactie verder te promoten, hebben we social content, advertising én online banners ingezet. Knallende visuals met een duidelijke boodschap: daar houden we van.

Huisstijl

Om deze social content te kunnen maken, hebben we voor Rootzz een kleurrijke huisstijl op basis van de bestaande verpakking ontworpen. Plezier, authenticiteit en avontuur speelden hierin een belangrijke rol. Visueel gezien zie je dit terug in ruwe randjes, een werelds kleurenpalet en heel veel tropische bladeren. Deze look & feel zie je terug in alle design-uitingen van Rootzz.

E-mailmarketing

Door influencermarketing slim in te zetten, heeft deze campagne niet alleen geleid tot meer merkbekendheid, maar ook tot leads via de landingspagina van de winactie. Om deze leads optimaal te benutten, hebben we een e-mailmarketing strategie uitgedacht. Zo voorzien we Rootzz-fans per e-mail van smakelijke content, mooie avonturen en tropische recepten. Community building noemen we dat!

Daarnaast hebben we ook video’s voor Rootzz of Nature gemaakt. Benieuwd?

het resultaat

 • 600+ e-mail leads
 • Een knallende campagne: on- en offline

Meer weten over dit project of ben je geïnteresseerd in wat wij voor je kunnen doen? Mail even naar Bernadette!

a.s.r.

1.300+

uitgaande kliks per maand

2.500+

betrokkenheidsacties per maand

15.000.000+

impressies per maand

de challenge

Hoe trekken we meer organisch verkeer naar het platform duurzaam wonen van a.s.r.? De uitdaging is om te zijn waar de doelgroep, mensen die bezighouden met duurzaam wonen, zich bevindt. En dat is in dit geval duidelijk: Pinterest. ? Dit socialmediaplatform wordt veel gebruikt door liefhebbers van huis en inrichting. En als het even kan: duurzaam! Daarom moet je aanwezig zijn in deze visuele zoekmachine en gebruikmaken van SEO om traffic te genereren naar de website.

De oplossing

Waarom Pinterest?

Good to know: op Pinterest is de concurrentie laag, zijn de volumes hoog en de advertentiekosten relatief laag. Met andere woorden: veel kansen voor a.s.r.! Aan ons de taak om het Pinterest-account in te richten met aantrekkelijke beelden en sterke copy.

Pintereststrategie

Wil je meer traffic genereren met Pinterest, dan moet je het zakelijke account op een strategische manier inzetten. Pinterest-SEO dus! Pinterest is net als Google een zoekmachine, dus lukraak pinnen zonder zoekwoordenonderzoek is een no go. De Pinterest-gebruiker is op zoek naar visuele inspiratie, ideeën en tips & tricks. En dat zie je terug in de zoekwoorden, die veel gecombineerd worden met bijvoeglijke naamwoorden, denk aan: milieuvriendelijke, duurzame, schone en groene.

Zoekwoorden binnen Pinterest

Dat geldt ook voor de zoekwoorden van a.s.r. duurzaam wonen. Juist! Visuele thema’s rondom wonen vragen om zoekwoorden als goede isolatie, onderhoudsvriendelijke tuin en duurzaam interieur. Dit soort relevante zoekwoorden verwerken we daarom in het profiel, de borden en alle pins van het Pinterest-account van a.s.r.

Het resultaat

Aan de hand van 60 bestaande en nieuwe blogs creëerden we meer dan 200 pins die met één klik doorverwijzen naar de blogs. Dankzij de zoekwoorden, actieve copy, aansprekende beelden en het mooie pin-template vergroten we de vindbaarheid in Pinterest en verleiden we de Pinterest-gebruiker om door te klikken naar de a.s.r. website. Met resultaat! ?

Samen met a.s.r. doet Goldfizh veel digitale marketing. Denk aan onder andere webteksten, campagneplannen, nieuwsbrieven, podcasts, animaties, explainers en social content. Meer weten over dit project? Stuur een mailtje naar annebel@goldfizh.nl! En lees ook de a.s.r. Vitality case.

Pax Protection of Civilians

de challenge

Het PAX Protection of Civilians team vroeg Goldfizh om een nieuwe website te ontwikkelen waarin ze op een overzichtelijke manier hun onderzoeksdata kunnen presenteren én bezoekers van de website mee kunnen nemen in hun inspirerende verhaal. Database meets storytelling laten we maar zeggen. Kom maar op met die challenge!

De oplossing

Data analyse & wireframes

We zijn dit designtraject begonnen met een scherpe data analyse van de huidige website. Op basis daarvan hebben we een plan gemaakt en zijn we begonnen met het schetsen van de structuur van de website. Door agile te werken en deze wireframes snel te testen, konden we snel de belangrijkste obstakels tackelen.

Pixelperfect webelementen in een Components Library

Vanuit daar hebben we een uitgebreide components library opgezet in Figma. Kleur, lettertype en vorm zien we hier terug in pixelperfect webelementen. UX – én UI design dus. Op een strak grid hebben we alle webdesigns ontworpen, zodat we de hele website responsive hebben kunnen opbouwen.

UX/UI designs & SEO-proof webteksten

Een accessible en gebruiksvriendelijke website is natuurlijk een must voor Vredesorganisatie PAX. Aan #teamcopy de taak om de UX-webdesigns van #teamcxdesign in te vullen met toegankelijke en lekker leesbare SEO-proof webteksten in het Engels. Op een aan pagina’s zijn deze webteksten zelfs vertaald naar het Arabisch.

Het resultaat

 • Een te gekke nieuwe website voor vredesorganisatie PAX
 • Heldere storytelling voor soms taaie research data
 • Superduidelijk UX- en UI-design

Wil je meer weten over dit project? Neem dan contact op met Ruby!

a.s.r. Vitality

De challenge

De samenwerking tussen a.s.r. Vitality en Goldfizh startte begin 2019. Eind 2019 werd het nieuwe programma gelanceerd voor werkgevers, particulieren, adviseurs en intern personeel van a.s.r. Alles rondom digital marketing moest nog from scratch worden opgezet. En aan Goldfizh de vraag om daarbij te helpen. De gehele marketingstrategie werd uitgewerkt en uitgevoerd in samenwerking met het a.s.r. Vitality team. 

De oplossing

Campagne en content

We draaien online campagnes en maken relevante (SEO) content; van awareness tot conversie voor nieuwe a.s.r. Vitality klanten. Maar we richten ons met de campagnevoering ook op het behoud van bestaande klanten. Dit doen we voor zowel de B2C als B2B markt. We zijn continu bezig om de juiste boodschap, op het juiste moment via het juiste kanaal bij de doelgroep te brengen.

Zo haakten we met een van onze campagne in op de Olympische Spelen, draaiden we in 2021 een succesvolle acquisitie campagne rondom het thema ‘wandelen’ en door onze always on campagnestrategie stimuleren we met inhakende content ook de huidige gebruikers in de app om in beweging te blijven.

Voor die campagnes en content maken we ook dynamische video’s. Benieuwd naar dat resultaat?

Verbeteren klantreis

We zijn continu bezig met het doorvertalen van klantinzichten naar optimalisaties in de journey. Op deze manier blijft a.s.r. Vitality relevant voor de doelgroep en verbetert de klantreis voor gebruikers en werkgevers. Zo digitaliseren we onderdelen in de klantreis of voegen we een extra touchpoint toe. Alles voor de ideale beleving!

4K+

abonnees op Youtube

25+

60K+

views op de Instagram Reels

Meer weten over dit project of ben je geïnteresseerd in wat wij voor je kunnen doen? Mail even naar Jeske!