Timelapses en hyperlapses

Lees alles over Timelapses en hyperlapses

Een timelapse (soms ook als time lapse of time-lapse geschreven) is een techniek waarbij een lange tijdsperiode samengevat wordt in een kort videofragment. Hyperlapses zijn in veel opzichten vergelijkbaar met timelapses. Het verschil is dat er bij een hyperlapse zichtbare beweging wordt getoond. 

Deze technieken zijn perfect om locaties of objecten en processen op een unieke manier in beeld te brengen.

Ook op social media zijn deze technieken populair. Zo is deze timelapse over een paprika (Bron: boxlapse op tiktok) al meer dan 80 miljoen keer bekeken en heeft hij meer dan 4 miljoen lik

Daarnaast is timelapse al tijden een populaire hashtag op social media. Zo zie je dat in de afgelopen maand (31 Jul 2023) #timelapse op TikTok alleen in Nederland al goed is voor 11 miljoen views.

bron: ads.tiktok.com

Daarnaast zie je een stijgende trend voor #hyperlapse in de afgelopen 3 jaar.

bron: ads.tiktok.com

waar kun je het voor inzetten?

Timelapses worden vaak ingezet voor het tonen van langere processen. Denk hierbij aan de bouw van een nieuw appartementencomplex of het vertrek van een veerboot. Hyperlapses worden daarentegen gebruikt om architectuur of routes uit te lichten. Door het snelle flitsende beeld past het ideaal tussen al het contentgeweld op social media zoals Shorts (YouTube), Reels (Instagram) of TikTok. Hiermee verhoog je de awareness van je bedrijf of merk. Daarnaast kun je deze technieken geweldig combineren met motion design (zie voorbeeld) om je content van het beeld te laten spatten.

overtuigd?

Wil jij ook een unieke timelapse of hyperlapse laten maken? Neem dan contact op met Wout Koot. Hij neemt je graag mee in onze werkwijze en overige mogelijkheden.

over studio goldfizh

Studio Goldfizh de productietak van de Utrechtse marketing agency Goldfizh. In de studio nemen we gehele producties op van concept tot opname tot edit. Dit kan gaan om een bedrijfsvideo’s, maar ook om podcasts, livestreams, fotografie en zelfs animatie. Stuur ons een berichtje en één van onze videoproducers vertellen je graag wat er allemaal mogelijk is en wat het beste past bij jouw organisatie.

Why wait?

3, 2, 1 ennnn actie!

Neem contact met onze producers op en ontdek wat er mogelijk is!